Суббота, 20.04.2024, 02:49
Сайт Олега Рубанского
Главная | RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Фестивали » Всеукраинский детско-юношеский фестиваль-мастерская АП Сонячний зайчик » Нове покоління бардів: від шести до двадцяти одного. (Статья о фестивале 17-19 декабря 2011 г.)
Нове покоління бардів: від шести до двадцяти одного.
PaniAnkaДата: Воскресенье, 30.01.2011, 22:43 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Администраторы
Сообщений: 4
Репутация: 0
Статус: Offline
Анна Пучкова
Для сайта Театра поэтической песни Е.Алексеевой

Чи актуальна авторська пісня для сучасної молоді? А чи бард з гітарою вже остаточно зробився "гостем з минулого"? Чи відчуває ці пісні та цю поезію, чи може так писати і так співати нова, "комп’ютерна" генерація українців?
Ми живемо в епоху, коли високе мистецтво – нечастий гість радіоефірів чи бесід в компанії, а в коридорах гуртожитків та на лавочках біля парадних хором співають рок, поп-музику, шансон… В цьому сенсі доля більш прихильна до тих, хто народився в родині поетичній, музичній, принаймні, просто зацікавленій. Особисто мене (у віці років одинадцяти) одного дня «застукав» батько за слуханням якоїсь популярної пісеньки. Він раптом попросив виразно прочитати йому текст. «Це – не поезія. Тут немає сенсу, немає рими і немає структури», - пояснив мені батько, і у відповідь прочитав текст однієї з пісень Булата Окуджави. - «Розумієш?» Я зрозуміла.
Насправді, любові до авторської пісні і сьогодні «все возрасты покорны». При цьому, далеко не всім дітям, які самі пишуть та виконують пісні, «пощастило» з мистецькою родиною. Багатьом з них розкритися та вийти на свою дорогу в творчості допомагають педагоги авторської пісні, керівники гуртків та дитячих клубів, організатори зустрічей та фестивалів. І, можливо, саме таким дітям - прихильникам світлих ідей, якісної поезії та тихої, задушевної гітари - більше за інших необхідно спілкуватися з однодумцями, обмінюватись досвідом, вдосконалювати свої творчі можливості за допомогою досвідчених наставників.
II Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль-майстерня авторської пісні «Сонячний зайчик» пройшов 17-19 грудня у Запорізькому міському Палаці дитячої та юнацької творчості (МПДтаЮТ). Гостями та учнями на фестивалі стали юні барди з усієї України, які займаються цією творчістю гуртках, клубах, студіях або самостійно. Вік учасників – від 6 до 21 року. Визнані педагоги з України та Росії протягом трьох днів проводили навчальні заняття з авторської пісні, гітарного акомпанементу, вокалу, поезії, акторської майстерності, історії та теорії авторської пісні. Проводилися навіть майстер-класи із виконавського дихання, а також мікрофонний практикум.
Організатори фестивалю-майстерні «Сонячний зайчик» вже другий рік поспіль створюють традиції системної освіти для юних українських авторів-виконавців, а також збирають разом українських та зарубіжних педагогів авторської пісні. Художній керівник фестивалю Олена Алексєєва – сама відомий виконавець у жанрі авторської пісні, засновник Театру поетичної пісні в Запоріжжі, член Національної Спілки театральних діячів України – переконана: юним талантам у сучасних умовах непросто вирости у повноцінних авторів-виконавців. Якісна системна освіта тут життєво необхідна, – стверджує педагог із Запоріжжя.
Читати далі

 
Форум » Фестивали » Всеукраинский детско-юношеский фестиваль-мастерская АП Сонячний зайчик » Нове покоління бардів: від шести до двадцяти одного. (Статья о фестивале 17-19 декабря 2011 г.)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024



Страница Олега Рубанского на Bards.ru

Олег Рубанский на www.bards.name - песни Олега Рубанского на Bards.name (клуб АП "Арсенал")

- персональная страница О. Рубанского на сайте POEZIA.ORG

Олег Рубанский в Интернет-проекте "Киевский календарь"

Страница О.Рубанского на сайте http://www.stihophone.ru/ (записи в mp3)

http://www.fiesta-club.net/ - Спектакли и концерты авторской песни в Киеве. Проект С.Рубчинского

Юрий Востров

Татьяна Рубанская – официальный сайт исполнителя авторской песни

Страница памяти поэта

Александра Шаргородского

(1947 - 2004)


Довлет Келов - Сайт памяти Довлета Келова (1955 - 2004)